Po dlouhé době spouští RegioJet mobilní aplikaci pro rezervaci jak železničních jízdenek, tak i autobusových pro Student Agency. regiojet.cz .

RegioJet

Založil ve fóru Železniční doprava

To dělají schválně, aby co nejvíc využili sedačky po cele délce trasy. 

1 Citovat

Netušíte, jestli stále jezdí ten čínskej vlak na trase Ústí n. L. a Kolín? Dohledala jsem, že měl nějaký technický problémy, že je hodně poruchovej, tak nevím, zda ještě vůbec jezdí, popř. jestli někdo neví, ty časy odjezdů. Díky.

0 Citovat

LE premum se da koupit za 769, zrovna pred par dny jsem kupoval na pulku cervence. Jidlo mi prislo porad ok, i kdyz zimni menu bylo pro me horsi co do vyberu. Jarni je zase v pohode stejne jako bylo podzimni.

Za me porad nejlepsi trida v CR, pomer cena vykon je paradni (kdyz se to koupi vcas).

0 Citovat

No já jsem jel před nedávnem v businessu s LE a pokazil se záchod, takže fronty jak na maso. Pokud můžu porovnat s dřívější dobou, tak určitě viditelné zhoršení. Aspoň mi to tak přišlo.

0 Citovat

Testování zakaznicke věrnosti.:-( Ani se nedivím, že kdekdo může, radeji litá i do Horní Dolní. Kdysi byla zábava jezdit s Jančurou. Teď je kolikrát člověk rád, když dojede včas. Ale komenty jsou tu docela fajn :-)

0 Citovat

Jestlipak ma uz nekdo zakulisni info, kdy Regiojet nahodi vlakove a autobusove spoje na web/apku i po 1.1.2025?!

0 Citovat

Možná, když napíšeš "řediteli", tak ti to prozradí. 😆

0 Citovat

Ředitel moc neodepisuje. 

0 Citovat

Tak ředitel osobně s největší pravděpodobností neodepisuje nikdy. 😆 A když odepíše někdo za něj, tak to taky nemusí být žádné terno.

0 Citovat

Včera jsem kupoval vlak Trenčín - Praha a zaujal mě tento rozdíl v cenách tarifů na cz/sk verzi webu (předpokládám chyba). Bývá to u RJ často? 

screenshot-20250803-184501.jpg
screenshot-20250803-184438.jpg

0 Citovat

My nie sme ziadne socky, my si radi priplatime :D

4 Citovat

to je standard, busy BTS-VIE
4.9 = 119
5.9 = 143

zaujme, při platbě v CZK neurazí
(spíš mě zaujalo, kdo by jel z Trenčína do Prahy za takovou palbu...)

0 Citovat

Jakoby Regio jede již pořádný palby co se tyka cien zo Slovenska. Fakt nechápu, že to lidi kupujou.

1 Citovat

RJ jezdí jen studenti s 50% slevou.. I Praha-Brno je přestřelený, ČD ač je nesnáším jezdí o 40% levněji, busy taky. Za cenu vlaku RJ za jednoho už vyjde nastejno benál a jet autem..

0 Citovat

Úplne ani jako student již ne. Před 3 lety mě stala prumerna jizdenka v standardu 5-6€, teďka je to za stejnú trasu a tarif za 3-5x tolik.

Ešteže existuje Leo.

0 Citovat

V systému Regiojetu už se objevily linky po Gepardovi.

0 Citovat

Áčko napsal(a):

RJ jezdí jen studenti s 50% slevou.. I Praha-Brno je přestřelený, ČD ač je nesnáším jezdí o 40% levněji, busy taky. Za cenu vlaku RJ za jednoho už vyjde nastejno benál a jet autem..

No nevim, jezdil jsem teď do Brna za 150 (pravda, první a poslední spoje). Flixbus začíná na 170, a ČD ceny z kosmosu, tam se člověk pod 300 dostane max. u nějakýho pomalýho rychlíku...

3 Citovat

Též nechápu hudrání na ceník. Na konci června jsem jel z Prahy do Bratislavy za 233 ISIC ve standartu. To co člověk dostane v salonku (zmrzlina a káva) a následně ve voze za pakatel. To je prostě parádní servis za tu cenu. Nevýhodu mají v omezenosti spojů

0 Citovat

Však říkám, že zřejmě máte studentské slevy. Já vidím ceny: 

349 za dopolední, 399 za odpolední lowcost, 

450 za standart. V pátek kdykoliv během dne 10-18. A nejen tento, ale i příští nebo přespříští týden. Za 400 cca by mě vyšel benál a to bych stejně vybral na spolujízdě. Problém je, že do Brna se jezdí chlastat, tak je to s autem složitější :D 

Spolujízda se dá sehnat kolem 200, autobus taky, ČD standartně mezi 200-300 (mám teda in25). Proto jsem už nejel regiojetem asi 5 let, dřív jsem tím jezdil cca 10x ročně.

1 Citovat

Tak to je ono, má ČD kartičku, a ostatní podezírá ze slev :-)

Moje ceny byly plný, ČD vždy 2x dražší než RJ/flix (a horší servis). Ale jsem flexibilní, a můžu si vybrat spoj. U ČD si vybrat nejde, tam je to nastřelený bez výjimky.

Když porovnáváš pátek odpoledne, a máš in25, to je takový...nezávislý...

2 Citovat

Jinak co se týče té mé cesty, tak jsem hledal přímý spoj, což ČD nenabízí (přestup v Púchově) a Leo to nejezdí vůbec. Busem jsem jet nechtěl. Takže mi zbyl jen RJ. Ceny šly nahoru, se servisem jsem ale byl spokojen. 

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

Tak to je ono, má ČD kartičku, a ostatní podezírá ze slev :-)

Moje ceny byly plný, ČD vždy 2x dražší než RJ/flix (a horší servis). Ale jsem flexibilní, a můžu si vybrat spoj. U ČD si vybrat nejde, tam je to nastřelený bez výjimky.

Když porovnáváš pátek odpoledne, a máš in25, to je takový...nezávislý...

Na IN25 dosáhne zdarma každý kdo jen trochu jezdí vlakem, například 1x za měsíc Praha - Brno, takže to považuji za relevantní.

Flexibilnější cestování je rozhodně s ČD, tam pokud máte zvýhodněnou vnitro jízdenku na konkrétní spoj, tak můžete jet i později, jen ve vlaku doplatíte rozdíl do flexibilní, nic nemusíte rušit, nic nepropadá. Nehledě na super aplikaci.

Co se cen obecně týká, tak vám 3 stovky za jízdenku Praha-Brno přijdou hodně? Vždyť je to analogická částka, kterou nechám v uvedených městech, když zajdu do restaurace na jídlo (bez alkoholu). Zkuste to porovnat se zahraničím. Moc nechápu v dnešní době řešit takovou částku a porovnávat to ještě s benzínem.

Co se servisu týká, tak tady preferuji určitě ČD. RJ je sice ultra levný na občerstvení, ale ty jejich polotovary mě moc neuchvátily. ČD mají klasické bistro, kde dostanete jídlo jako v restauraci, to je úplně jiná úroveň.

Potom bordel a špína v RJ je další věc, dříve to tak nebývalo, ale nyní je to někdy už dost humus.

1 Citovat

"Flexibilnější cestování je rozhodně s ČD, tam pokud máte zvýhodněnou vnitro jízdenku na konkrétní spoj, tak můžete jet i později, jen ve vlaku doplatíte rozdíl do flexibilní, nic nemusíte rušit, nic nepropadá."

U RJ můžu zrušit a koupit novej lístek za aktuální cenu. Bez "doplatku do flexibilní". To mi přijde levnější. U RJ snad něco propadá?

"Co se cen obecně týká, tak vám 3 stovky za jízdenku Praha-Brno přijdou hodně?"

Tyhle otázky mě v diskusi o cenách vždycky uchvátí. "Jde to za 150, a vám dvojnásobek přijde hodně? Vždyť já na to mám!"

Ano, přijde mi to hodně, a radši pojedu za 150 s unli kafem a čtivem na obou stranách, unli zmrzlinou v Praze, a unli vodou ve vlaku. "Co se servisu týká" , ČD mi v ceně poskytnou velkej prd.

Do restaurací jíst nechodím a vlak jako restauraci taky používat nepotřebuju, zvlášť na dvouhodinový cestě do Brna, takže bistro i polotovary si můžou strčit kamsi, a jsem rád, že mě u RJ furt někdo neprudí "dáte si něco z minibaru?", když chci odpočívat, a běhá tam po vagónech míň uřvaných fakanů.

"Na IN25 dosáhne zdarma každý kdo jen trochu jezdí vlakem, například 1x za měsíc Praha - Brno, takže to považuji za relevantní."

Na webu píšou 690/rok, jestli ti ji dali zdarma, za "relevantní" to rozhodně nepovažuju. Stejně jako WDC a podobný "nasypte nám prachy předem a uvažte se k ježdění s námi" nabídky.

Jestli to myslíš tak, že "s kartou za 700 u nás místo za 400 vlastně jezdíte za 300, takže ji po pár měsících máte zaplacenou", tak na takovouhle ČD propagandu nemá smysl reagovat, protože "zdarma" to rozhodně není. Akorát jsi jim to místo v jízdenkách narval v ceně karty.

5 Citovat

Rj je snad vždycky levnější než ČD, myslím nejnižší tarif. Já většinou beru Rj, když jedu sama, ale od 2 osob výše, se už téměř vždycky vyplatí ČD neb mají skupinovou slevu. 

V zahraničí v EU je doprava samozřejmě asi vždy dražší než u nás, ale opravdu to u nás za pár posledních let brutálně stouplo, Pce - Prahu jsem jezdila kolem 70kč, teď pod 150kč těžko a opravdu nemám plat jednou tak velkej... Takže se mi v podstatě pořád vyplatí jet autem, kdy jedu za 5l nafty/100km v několika lidech s plným kufrem.

5 Citovat

Příští víkend z Prahy do Brna. 

Regio, třída standard:

Pá 15:16 - 17:46 -> Ne 14:09 - 16:39

918 Kč

ČD, EC/RJ:

Pá 15:42 - 18:19 - > Ne 14:39 - 17:20

688 Kč

Nějak tam nevidím těch 150 Kč... Neříkám, že to nelze, ale obvyklá cena je úplně jinde. A tak to je u RJ většinou. Třeba do Košic bývá levnější letět s Ryanairem než Regiojet (samozřejmě u nákupu pár týdnů dopředu, ale pokud člověk chce mít jistotu místa, stejně musí kupovat jízdenku na vlak dopředu). 

2